Programma Slotbijeenkomst United Voices of Diaspora Women 14 september, Nieuwspoort, Lange Poten 10, Den Haag

14 september 2016 10.00 – 13.00 uur in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10, 2511 CL Den Haag

Slotbijeenkomst Project United Voices of Diaspora Women, women’s empowerment and leadership in fragile states,  (post) conflict areas and countries in transition.

Centraal in dit project stonden bewustwording rond UNSCR 1325 en lokale Empowerment & Leadership trainingen om meer vrouwen een bijdrage te laten leveren aan het opkomen vóór rechten en veiligheid en tégen geweld hier en in hun land van herkomst en het bevorderen van leiderschapsposities van vrouwen om dat te realiseren.

Afgelopen maanden hebben ruim tweehonderd Diasporavrouwen afkomstig uit Afghanistan, Burundi, Democratische Republiek Congo (DRC), Egypte, Eritrea, Irak, Iran, Jemen, Kenia, Pakistan, Rwanda, Soedan, Zuid-Soedan, Somalië, Syrië, Tunesië en Uganda, deelgenomen aan een van de dertien trainingen in verschillende gemeenten in Nederland

Tijdens de slotbijeenkomst op 14 september 2016 in Nieuwspoort, Den Haag worden de resultaten en de aanbevelingen van het project gepresenteerd aan de deelnemers, (Diaspora) organisaties, politici, beleidsmakers, de media en andere belangstellenden.

Programma

Dagvoorzitter: Elizabeth Bereket, trainer Empowerment & Leadership

Welkom door Stella Ismail, projectcoördinator

Persoonlijk verhaal van een succesvolle Diaspora vrouw in Nederland door Mr. Zaina Karekezi

Presentatie van de resultaten Empowerment trainingen door de trainsterspool door: Juliènne Doppenberg-Difukidi, voorzitter Stichting Tosangana, Mary Kuek, bestuurslid Soedanese Unie voor vrouwen en kinderen en Muna Mohamed, voorzitter Stichting Halgan

Aansluitend uitreiking van de certificaten aan de trainsters van de Trainsterspool

Inleiding door  Dr. Shukria Dini, oprichter en directeur van het  Somali Women’s Studies Centre (SWSC), een onderzoekscentrum gevestigd in Mogadishu, Somalië.  SWSC doet onderzoek naar fundamentele vraagstukken en uitdagingen voor Somalische vrouwen om  daarmee een katalysator te zijn voor positieve verandering in het leven van vrouwen en hun vertegenwoordiging in de politiek te bevorderen.

Aanbieding Manifest met aanbeveling van de Diaspora vrouwen die deelnamen aan het project aan de Tweede Kamerleden van het Gender Meer Partijen Initiatief en korte reactie op de aanbevelingen van Ingrid de Caluwé (VVD), Roelof  van Laar (PvdA), Harry van Bommel (SP) en Rik Grashoff (GroenLinks). 

In dit Manifest zijn de aanbevelingen opgenomen van Diaspora vrouwen uit het nieuwe lobbynetwerk en de dertien lokale Empowerment & Leadership trainingen, rond de uitvoering van UNSCR 1325 in Nederland en de herkomstlanden.

Voor volledig programma zie: 

persbericht

MEER INFORMATIE EN AANMELDING:

Stichting African Sky

www.africansky.nl

Projectcoördinator: Stella Ismail

E-mail: info@africansky.nl

Tel: 06 286 146 74

Tags:

Comments are closed.