Slotpresentatie United Voices of Diaspora Women

Tweede Kamerleden ontvangen Manifest UNSCR1325 van Diaspora vrouwen

african_sky_eindfoto

Diaspora vrouwen willen actief betrokken worden bij de uitvoering van UNSCR 1325 om vrouwen – hier en in hun landen van herkomst – beter te beschermen tegen geweld, discriminatie en uitsluiting en de politieke en sociaal-economische participatie van vrouwen te vergroten.

Dit is de achtergrond van de aanbevelingen in het Manifest United Voices of Diaspora Women dat op 14 september werd aangeboden aan de voorzitter en leden van het Gender Meer Partijen Initiatief: Ingrid de Caluwé (VVD), Roelof van Laar (PvdA) en Harry van Bommel (SP).  

aanbieding-manifest

 

De aanbevelingen in het Manifest zijn het resultaat van dertien workshops die afgelopen jaar in verschillende gemeenten in Nederland werden gehouden en waaraan ruim tweehonderd Diasporavrouwen deelnamen afkomstig uit o.a. Afghanistan, Burundi, Democratische Republiek Congo (DRC), Egypte, Eritrea, Irak, Iran, Jemen, Kenia, Pakistan, Rwanda, Soedan, Zuid-Soedan, Somalië, Syrië, Tunesië en Uganda.

Deze workshops werden georganiseerd in het kader van het project United Voices of Diaspora Women, women’s empowerment and leadership in fragile states, (post) conflict areas and countries in transition, dat African Sky mede dankzij subsidie in het kader van NAP 1325 Pilot Fonds in samenwerking met het netwerk van Diaspora vrouwen uitvoerde. Centraal in dit project stonden bewustwording rond UNSCR 1325 en lokale Empowerment & Leadership trainingen om meer vrouwen een bijdrage te laten leveren aan het opkomen vóór rechten en veiligheid en tégen geweld hier en in hun land van herkomst en het bevorderen van leiderschapsposities van vrouwen om dat te realiseren.

Download: manifest-unscr-1325-van-diaspora-vrouwen

Aan de trainsters van de Trainsterspool Empowerment & Leadership werden de certificaten uitgereikt.certificaat-uitreiking

Dr. Shukria Dini, oprichter en directeur van het Somali Women’s Studies Centre (SWSC), een onderzoekscentrum gevestigd in Mogadishu Somalië was keynote speaker tijdens de bijeenkomst.

zaal-roelofSfeerverslag van Stefanie Tielbeke: diaspora-powervrouwen-brengen-vn-manifest-in-praktijk

Tags:

Comments are closed.