Papegaaienkooi kopen – waar let je op?

Op zoek naar een papegaaienkooi voor je gevleugelde vriendje? Dan heb je waarschijnlijk al ontdekt hoe ontzettend veel keus er is. Van welk dierenverblijf wordt jouw papegaai vrolijk? Om je te helpen met je zoektocht naar het beste verblijf, vertellen wij je waar je op wilt letten bij het uitzoeken van een papegaaienkooi.

Het formaat

Een papegaaienkooi is nooit te groot. Heb je ruimte voor een groot verblijf? Dan raden we je zeker aan die te kopen. Een kooi kan wel te klein zijn en hierin zal je papegaai zich snel ongelukkig voelen. Vooral grote papegaaien hebben flink wat ruimte nodig. Zorg dat de kooi minimaal anderhalve keer zijn spanwijdte heeft, zodat je vriendje zijn vleugels goed kan uitstrekken.

Tralies

De tralies moet stevig zijn, zeker als je een grote papegaai hebt. De spijlen mogen niet te ver uit elkaar staan voor kleine papegaaien. Anders zouden ze hierin vast kunnen blijven zitten.

Wieltjes onder de kooi

Veel papegaaienkooien zijn groot en zwaar. Let er bij je keuze daarom op of er wieltjes onder de kooi zitten. Dit maakt het verplaatsen van het verblijf een stuk eenvoudiger.

Een opvangbak of –rand

De beste papegaaienkooi moet absoluut een opvangbak of –rand hebben. Papegaaien zijn nette dieren en zullen regelmatig hun verblijf een grote schoonmaak geven. Alles dat ze niet in hun huisje wensen, gooien ze eruit – en dit komt dus op jouw vloer terecht, tenzij je een goede opvangbak hebt. Dit zal grotendeels troep van de kooi op jouw vloer voorkomen.

Stevige eet- en drinkbakjes

Papegaaien zijn speels. Hun spelletjes? Dat is voor de meeste papegaaien dingen slopen. Daarom is het belangrijk dat de eet- en drinkbakjes zeer stevig zijn, zodat ze niet binnen een week stuk zijn. Geef je papegaai ook speelgoed dat gesloopt mag worden, zodat hij zijn bakjes met rust laat.

Vind je nieuwe papegaaienkooi

We hopen dat je met de bovenstaande tips een papegaaienkooi vindt waar jij en je papegaai vrolijk van worden. Bespaar niet op kwaliteit of op grootte waar het aankomt op een papegaaienverblijf. Een goede kooi gaat immers langer mee en van een grotere kooi wordt je vogel blijer. Klaar om een nieuw verblijf voor je papegaai te vinden? Op Petgifts vind je een groot assortiment papegaaienkooien waar je ongetwijfeld het perfecte exemplaar vindt.

 

Africansky
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart