[Updated] Verklaring over niet-geïdentificeerde zangvogelziekte gemeld vanuit het oosten van de VS

Bijgewerkt op 17 september 2021. Alle staten die getroffen zijn door de mysterieuze vogelziekte van de zomer van 2021 hebben hun aanbevelingen om niet te voeren ingetrokken (zie hieronder voor links). Er is nog geen oorzaak vastgesteld, maar gevallen worden niet meer gemeld. Links naar informatie per staat zijn aan het einde van dit artikel verzameld.

Een gezamenlijke verklaring van het Cornell Lab of Ornithology en het Cornell University College of Veterinary Medicine.

In mei tot en met juli 2021 zorgde een nieuw opkomende ziekte die korstige ogen, trillingen en verlamming veroorzaakte bij zangvogels voor wijdverbreide bezorgdheid. De ziekte trof vooral jonge vogels in oostelijke staten, waaronder Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, Pennsylvania, West Virginia, Kentucky, Ohio, Indiana en District of Columbia. Veel van deze staten hebben geadviseerd om uit voorzorg te stoppen met het verstrekken van voedsel of water aan vogels. Deze aanbevelingen zijn ingetrokken (zie hieronder voor links naar informatie per staat).

In juli 2021 hebben we de volgende verklaring opgesteld met behulp van de Cornell University College of Veterinary Medicine om de stand van kennis samen te vatten van experts in staats- en federale agentschappen die werken om dit evenement te begrijpen. Voor een gedetailleerde samenvatting van de situatie, gelieve zie deze verklaring van de US Geological Survey. Het Cornell Lab of Ornithology heeft geen experts die de situatie bestuderen en de ziekte is nooit gemeld in de staat New York.

De belangrijkste punten om te weten

 • Volg de richtlijnen van uw eigen staat op: of vogelvoeders moeten worden verwijderd?. Vind hier uw staatsagentschap.
 • Hoewel er weinig bekend is over de oorzaak, bevestigde gevallen van de ziekte worden niet meer gemeld .
 • Geen problemen met de menselijke gezondheid of huisdieren / pluimvee zijn gerapporteerd.
 • De ziekte is niet veroorzaakt door een van de belangrijkste bekende vogelziekten zoals West-Nijl, salmonella, vogelgriep, huisvink-oogziekte, Trichomonas parasieten, enz.
 • De meest getroffen soorten zijn jonge (juveniele) Blauwe gaaien, grackles, spreeuwen en Amerikaanse roodborstjes, samen met een paar andere soorten. Symptomen zijn onder meer knapperige ogen en neurologische symptomen zoals tremoren of gedeeltelijke verlamming.
 • We weet niet of de ziekte wordt veroorzaakt door een ziekmakend organisme (dwz virus, bacterie of parasiet), of als het het resultaat is van een giftige stof in het landschap.
 • Als het een ziekte is, weten we niet hoe het wordt overgedragen. Het kan direct overdraagbaar zijn van vogel op vogel (zoals verkoudheid of griep), of heeft mogelijk een vector nodig (zoals bij malaria, waarbij een mug de ziekte overdraagt).

Wat te doen als je een zieke of dode vogel vindt?

 • Vermijd het hanteren van vogels, tenzij nodig. Als je ze moet hanteren, draag dan wegwerphandschoenen of gebruik een omgekeerde plastic zak over je hand om een ​​dode vogel op te rapen.
 • Houd huisdieren (inclusief gezelschapsvogels) uit de buurt van zieke of dode wilde vogels als standaardvoorzorgsmaatregel.
 • Meld de zieke of dode vogel aan de natuurbeschermingsorganisatie van uw staat voor verdere instructies en om hen te helpen deze gebeurtenis te volgen.

Wat te doen met vogelvoeders?

 • Volg de aanbevelingen van uw eigen staat over het al dan niet verwijderen van vogelvoeders. Zie hieronder voor links naar staatsadviezen.
 • In staten zonder specifieke richtlijnen voor feeders, raadt het Cornell Lab momenteel niet aan om ze te verwijderen, gezien het gebrek aan bevestigde gevallen en onzekerheid over hoe de ziekte wordt overgedragen. Het is echter prima om voeders als extra voorzorgsmaatregel neer te halen als u dat wilt, aangezien er in deze tijd van het jaar voldoende natuurlijk voedsel voor vogels is.
 • Het is altijd een goed idee om feeders schoon te houden door ze te wassen met een verdunde bleekoplossing. Hier leest u meer over het reinigen van feeders.

Specifieke informatie voor inwoners van de staat New York

 • Er zijn nog geen bevestigde gevallen van de ziekte in de staat New York.
 • Vanwege het ontbreken van bevestigde gevallen in de staat New York en onzekerheid over hoe de ziekte wordt overgedragen, beveelt het Cornell Lab op dit moment niet aan om feeders in New York te verwijderen. Merk op dat Audubon New York heeft aanbevolen om feeders te verwijderen, en het kan geen kwaad om dat uit een overvloed aan voorzichtigheid te doen.
 • Het is altijd een goed idee om uw feeders regelmatig schoon te maken.

Staatsadviezen

Bijgewerkt 13 september 2021:

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Africansky
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart