eBirder van de maand-uitdaging voor september

Deze maand eBird van de maand uitdaging, gesponsord door Carl Zeiss Sport Optica, zal je helpen een betere geluidsrecorder te worden. De eBirder van de maand wordt getrokken uit eBirders die: indien 20 of meer in aanmerking komende checklists in september met minstens één nominale geluidsopname. Checklists en opnames moeten deze maand voor observaties zijn; geen historische checklists die in september zijn ingevoerd.

Op het zuidelijk halfrond zijn vogels zoals Victorins grasmus en Bonte Currawong beginnen te zingen als hun broedseizoen begint. Hoewel het zingen op een groot deel van het noordelijk halfrond grotendeels is gestopt, geven veel vogels contactoproepen wanneer ze actief migreren en op de grond. Sommige van deze oproepen zijn nog steeds slecht bekend en velen zijn slecht vertegenwoordigd in collecties.

Waarom vogelgeluiden opnemen?

De geluidsopnamen die u uploadt naar uw eBird-checklists worden gearchiveerd in de Macaulay-bibliotheek, waar ze helpen om beantwoord wetenschappelijke vragen, brandstof spannende ontdekkingen, kunst inspirerenen zelfs nieuwe vogelsoorten te beschrijven.

Geluidsopnames maken ook gebruik van innovatieve vogelprogramma’s, zoals de nieuwe Sound ID-functie in Merlijn Vogel-ID. Door opnames aan uw eBird-checklists toe te voegen, kunt u Sound ID uitbreiden om meer regio’s en soorten te bestrijken en de prestaties van reeds behandelde soorten te verbeteren.

Hoe een vogel op te nemen? klinkt

Geluidsopnamen toevoegen aan uw eBird-checklists is eenvoudiger dan ooit met de Sound ID-functie in Merlin. Gebruik eBird Mobile om een ​​lijst bij te houden van de vogels die je ziet en hoort en gebruik Merlin om hun geluiden op te nemen.

Nadat u een eBird-checklist heeft ingediend, opent u een Merlin-geluidsopname en tikt u op het pictogram Delen om het bestand naar een computer te exporteren of op uw smartphone op te slaan. Volg deze instructies om het geëxporteerde geluidsbestand toe te voegen aan uw checklist via de eBird-website (yje hebt een webbrowser nodig om te uploaden media). Vergeet niet om beoordeel je opnamen op basis van onze richtlijnen ook!

Zelfs als je geen Merlin Bird ID hebt, kun je nog steeds gebruik je smartphone om vogelgeluiden op te nemen en te uploaden.

Extra opnametips

  • Net zoals u een foto kunt bijsnijden en bijwerken, moet u uw opname bijsnijden en verbeteren om de geluidskwaliteit te verbeteren. Leer hoe u uw opnamen kunt voorbereiden.
  • Verhoog de kwaliteit van je opname door zo dicht mogelijk bij de vogel te komen zonder hem te storen, kijk in de richting van het geluid en blijf stil staan.
  • Vergelijk elke suggestie voor geluidsidentificatie in Merlin met de voorbeeldopnamen en bereikkaarten om er zeker van te zijn dat de ID goed past. Probeer indien mogelijk de vogel het geluid te zien maken om de ID te bevestigen.

De winnaar van de challenge van deze maand ontvangt een nieuwe ZEISS Conquest HD 8×42 verrekijker en wordt voor de 10e van de volgende maand op de hoogte gebracht. Elke maand presenteren we een nieuwe eBird-uitdaging en een reeks selectiecriteria. En vergeet de 2021 niet Checklist-per-dag-uitdaging!


Carl Zeiss Sport Optica is een bewezen leider in sportoptica en is de officiële optieksponsor van eBird. “We zijn verheugd om onze samenwerking met het Cornell Lab of Ornithology voort te zetten en de essentiële wetenschappelijke gegevens te ondersteunen die worden verzameld door toegewijde eBirders.” – Richard Moncrief, Segmentmanager Vogelen en Natuurobservatie bij Carl Zeiss SBE

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Africansky
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart